تحولات منطقه

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: وزارت نیرو باید منابع حاصل از عدم تامین نیاز برقی صنایع از محل انرژی های تجدید پذیر را به بخش علم و فناوری کشور تخصیص دهد تا بتوانیم علاوه بر توسعه فناوری تولید برق تجدیدپذیر، منابع لازم برای احداث نیروگاه‌ها فراهم کنیم.

صنایع طبق قانون جهش تولید باید ۵ درصد برق مورد نیازشان را تولید می کردند / لزوم اجرای قوانین در حوزه تامین برق
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

ناترازی در زمینه برق و گاز موضوعی حیاتی است که در حال حاضر نیز ایران با آن مواجه هستند. اتکای بیش از حد به گاز برای تولید برق خطرات قابل توجهی برای امنیت انرژی و پایداری کشور به همراه دارد. تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور برای کاهش این خطرات و تضمین تامین انرژی پایدار و پایدار ضروری است. در حال حاضر بیش از ۸۳ درصد از خوراک نیروگاه ها به گاز وابسته است که نه تنها کشور را در برابر اختلالات عرضه آسیب پذیر می کند بلکه به آلودگی محیط زیست و تغییرات آب و هوایی نیز منجر خواهد شد.

برای حل این معضل جدی و تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور باید بر روی تجدیدپذیرها سرمایه‌گذاری کنیم و از همین رو نیز در جهت سرمایه‌گذاری صنایع بر احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر قانون جهش تولید دانش‌بنیان یک حکم مهمی را به تصویب مجلس رسانده است که متاسفانه نه صنایع به این سمت حرکت کردند و نه وزارت نیرو تنبیه و جریمه مدنظر برای عدم تمکین به اجرای قانون را برای صنایع به اجرا درآورده است و در نهایت نیز منابع آن توسط وزارت نیرو به بخش اکوسیستم اقتصاد دانش‌بنیان پرداخت نشده است و همین امر سبب توقف توسعه فناوری و تولید برق تجدیدپذیر در کشور شده است.در همین راستا پیرامون اهمیت تخصیص منابع حاصل از ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان با آقای همتی نماینده مجلس به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

قوانینی که در حوزه تامین برق نوشته شده است اجرایی شود

عبدالحسن همتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد وادار کردن صنایع به تولید برق مورد نیازشان، گفت: برنامه ما این است که تا آخر سال ۱۴۰۷ دوازده هزار مگاوات از برق را از انرژی های تجدید پذیر تامین کنیم و اگر این اتفاق نیفتد ما هرسال همین مشکل قطعی برق را خواهیم داشت. یکی از مشکلات اصلی وقوع ناترازی برق و گاز در فصول سرد سال وابستگی بیش از حد به تولید برق از سوخت گاز هستیم در حالی که طبق قانون جهش تولید باید فناوری تولید برق تجدیدپذیر را توسعه دهیم.

وی اظهار کرد: باید قوانینی که در حوزه تامین برق در کشور نوشته شده است اجرایی شود. طبق قانون جهش تولید باید صنایع کشور طی پنج سال ابتدایی اجرای این قانون پنج درصد از برق مورد نیاز خود را تولید می کردند به این ترتیب که در سال اول یک درصد ودر سالهای بعد به ازای هر سال یک درصد برق موردنیاز خودرا تولید می کردند و وزارت نیرو نیز منابع حاصل از اجرای این قانون را به شرکت های دانش بنیان برای تقویت حوزه انرژی های تجدید پذیر و همچنین بخش خصوصی برای  احداث نیروگاههای تجدید پذیر اختصاص میداد که این پول امسال گرفته نشده است.  امسال باید صنایع  دو درصد از این برق مورد نیاز خود را تولید می کردند که این اتفاق نیفتاده است و وزارت نیرو به منابعی که در قانون پیش بینی شده است دست نیافته است.

برنامه ای برای تامین برق از انرژی های تجدیدپذیر نداریم

همتی تاکید کرد: وزارت نیرو باید این منابع را به دست می آورد و آن را برای بحث توسعه انرژی های تجدید پذیر در اختیار شرکت های دانش بنیان  قرار می داد. الان کلا حدود ۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی و کلا روی هم ۱۰۰۰ مگاوات برق از انرژهای تجدیدپذیر تامین کردیم که  باید در ۵ سال برنامه هفتم توسعه به ۱۲ هزار مگاوات برسد یعنی  سالی ۲ هزار مگاوات تامین شود.

وی خاطر نشان کرد: عملا هیچ برنامه ای برای تامین برق از انرژی های تجدیدپذیر نداریم و تا قوانین اجرایی نشود این اتفاق نمی افتد و این باعث می شود که ما از اهدافمان عقب بیفتیم و مجددا در زمستان و تابستان کمبود برق داشته باشیم.

همتی خاطر نشان کرد: وزارت نیرو باید منابع حاصل از عدم تامین نیاز برقی صنایع از محل انرژی های تجدید پذیر را به بخش علم و فناوری کشور تخصیص دهد تا بتوانیم علاوه بر توسعه فناوری تولید برق تجدیدپذیر، منابع لازم برای احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس تجدیدپذیر را نیز فراهم کنیم و به این سمت حرکت کنیم تا بتوانیم در پایان برنامه هفتم توسعه، بخش خوبی از نیاز خود را با تکیه بر انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین فناوری بومی‌سازی شده تولید برق تجدیدپذیر تامین کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.